DORDRECHT – Het betaald parkeren in de Indische Buurt-Noord en -Zuid gaat op 1 december in. Een ruime meerderheid van de bewoners en ondernemers heeft voor de invoering gestemd. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Wie binnen deze tijden wil parkeren heeft een parkeervergunning voor sector H nodig. Bezoekers betalen parkeergeld. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

Bewoners ontvangen schriftelijke informatie over betaald parkeren in hun buurt. Daarnaast zijn zij uitgenodigd om langs te komen op de praktische informatiebijeenkomst op 9 november. Dan krijgen ze bijvoorbeeld uitleg over de webapp 2Park en hebben ze de gelegenheid om vragen te stellen. Bewoners ervaren al langere tijd parkeerproblemen in hun buurt. Op hun verzoek heeft de gemeente een enquête gehouden. In beide buurten steunde een ruime meerderheid van de respondenten de invoering van betaald parkeren. Daarom heeft het college besloten parkeerregulering in te voeren.

Parkeerautomaten

Binnenkort zal de gemeente starten met werkzaamheden om betaald parkeren mogelijk te maken in de Indische Buurt. Denk hierbij aan het plaatsen van parkeerautomaten en borden. Ook wordt er vakmarkering aangebracht.