DORDRECHT – Een dertigjarige bewoner van PZC locatie Crabbehoven is vannacht overleden nadat hij met forse brandwonden was overgebracht naar het Maasstad Ziekenhuis.

Rond 18.30 uur reed de man op zijn terrasje met de rolstoel naar buiten om een sigaretje op te steken. Twee medewerkers zagen een grote flits en renden naar buiten omdat de kleding van de man brand vatte. De twee gooiden jassen over de man en zetten hem onder de douch terwijl andere toegesnelde medewerkers de hulpdiensten inschakelden.

Woordvoerder van PZC Lies de Bode: “Het is een hele akelige dag voor alle betrokkenen. Het afschuwelijk ongeluk heeft enorme impact; uiteraard voor onze bewoner en zijn familie maar ook voor onze medewerkers en de medebewoners van het slachtoffer. We zijn op dit moment druk om iedereen zo goed mogelijk te informeren en op te vangen dan wel bij te staan. Onze bestuurder is direct gekomen en onze bedrijfsopvang is ingeschakeld. We zullen kijken wat wie nodig heeft. Hoe we dit ongeluk hadden kunnen voorkomen, dat zou ik niet weten. De medewerkers hebben snel en goed gehandeld.”