Actueel

reageer als eerstdo 25 feb 2021

VIDEO: Bewoners Dubbelmonde tegelijk gevaccineerd dankzij regionale aanpak

DORDRECHT – Driekwart van de bewoners van woonzorgcentrum Dubbelmonde in Dubbeldam, onderdeel van PZC Dordrecht, konden gisteren dankzij regionale samenwerking in één dag hun eerste vaccinatie krijgen. Op 24 maart volgt ronde twee. (Foto’s en Video: Thymen Stolk)

In totaal kregen gisteren 76 bewoners hun eerste vaccinatie. Een kwart van de bewoners had het al zelf geregeld via de eigen huisarts of heeft er voor gekozen zich niet te laten vaccineren. Alle bewoners van Dubbelmonde hebben een eigen huisarts. Als deze bewoners individueel gevaccineerd moeten worden door de GGD of de huisarts kan het langere tijd duren voordat iedereen is gevaccineerd. Door de regionale samenwerking is dit versneld en daardoor kon gisteren iedere bewoner gevaccineerd worden in de eigen omgeving. Huisartsen hoefden niet individueel iedereen te bezoeken en bewoners hoefden de deur niet uit. Er was toezicht van een huisarts en de zorgmedewerkers van Dubbelmonde stonden klaar voor de observatie na de vaccinatie. Deze aanpak zorgde voor meer rust en minder vervoersbewegingen. “Een win-win-situatie”, aldus de woordvoerder van PZC Dordrecht. “We zijn tevreden over hoe het is verlopen.”

De vaccinaties op de andere twee locaties, Crabbehoven en Albert Schweitzerplaats, vallen onder de zorg van PZC Dordrecht zelf. Hier zijn op 3 en 4 februari al de eerste prikken gezet.

Geef een reactie