Actueel

reageer als eerstdo 17 aug 2017

Bibliotheek maakt werk van laaggeletterdheid

DORDRECHT – Maar liefst één op de negen Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven. De Bibliotheek AanZet maakt samen met een groot aantal taalpartners serieus werk van dit probleem. Dit gebeurt het hele jaar door, maar tijdens de Week van de Alfabetisering van 4 tot en met 10 september besteedt zij hier met allerlei activiteiten extra aandacht aan.

Zo is er op dinsdag 5 september een speciale editie van het Taalcafé: Taal en Muziek van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Stadspolders. Tijdens deze interactieve taalochtend, georganiseerd door de Bibliotheek AanZet en MEE Drechtsteden, laten NT2-docente Liesbeth Richters en muzikant Jur Houtman zien hoe plezier in taal en muziek kan helpen bij het leren van de Nederlandse taal.

Vrijdag 8 september van 14.00 tot 16.00 uur staat het Taalcafé in Stadsbibliotheek Dordrecht (Groenmarkt) in het teken van verhalen. Verhalenverteller Nico van Lent draagt drie verhalen voor in eenvoudig Nederlands. Daarna gaat hij in gesprek over het vertellen van verhalen.

Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten in het kader van de Week van de Alfabetisering op www.debibliotheekaanzet.nl.

 

Geef een reactie