REGIO – Dit jaar bestaat Nationaal Park De Biesbosch dertig jaar. Ook kinderen worden uitgenodigd om dit mee te vieren. Speciaal voor hen is een avonturenkaart met een bijbehorend memoryspel ontwikkeld.

Verschillende Biesboschpartijen, waaronder IVN natuureducatie, Staatsbosbeheer en de bezoekerscentra, hebben een speciale avonturenkaart met activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Hierop staan toegankelijke natuuropdrachtjes rond het thema Nationaal Park De Biesbosch, ‘een B&B vol leven’. Kinderen die hun ingevulde avonturenkaart bij een van de entreepoorten van de Biesbosch laten zien, ontvangen een memoryspel met bijzondere dieren en planten die in de Biesbosch voorkomen. Het doel van de avonturenkaart is om meer kinderen (en hun ouders) de natuur en het landschap van de Biesbosch te laten ontdekken. De kaart wordt daarom ook onder basisscholen in de Biesboschgemeenten verspreid.

Verhalen

Het memoryspel bevat plaatjes met kenmerkende Biesboschdieren en -planten. Met de QR-code op het doosje kun je de verhalen van die dieren en planten lezen. Die verhalen spelen ook een rol bij excursies in de Biesbosch en staan vanaf de zomer op de website www.beleefdebiesbosch.nl. De entreepoorten van de Biesbosch waar kinderen een Biesbosch avonturenkaart kunnen ophalen zijn Biesboschcentrum Dordrecht, Biesbosch MuseumEiland, VVV Drimmelen, VVV Geertruidenberg en Museum Twintighoeven. De memoryspellen zijn hier ook verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. De avonturenkaart en het memoryspel konden mede dankzij een bijdrage uit het Biesbosch Streekfonds worden gerealiseerd.