DORDRECHT – Winkelcentrum Sterrenburg viert dit jaar op allerlei manieren zijn vijftigjarig bestaan. Eén ervan is de ‘bomenwedstrijd’ voor basisscholen. Alle elf basisscholen in de wijk Sterrenburg hebben zich de afgelopen weken ingespannen om een boom te versieren, geïnspireerd door het jubileum. Ze staan tot eind van de maand verspreid over het winkelcentrum. Zowel een vakjury als het publiek kunnen een winnende boom kiezen. Er zijn mooie geldprijzen te winnen voor de scholen. (Foto’s: Stolk Fotografie)

“Het is mooi om te zien met hoeveel overgave en creativiteit er gewerkt is aan deze opdracht”, zegt voorzitter Jan-Willem Lemkes van de winkeliersvereniging van Winkelcentrum Sterrenburg. “Wij als winkeliersvereniging vinden het leuk om op deze manier extra verbinding te maken met de scholen en hun leerlingen en ouders in onze wijk Sterrenburg. En de scholen te trakteren op mooie prijzen vanwege ons jubileumfeest.”

Vak- en publieksprijs
Vandaag kwam de vakjury langs om de, ongeveer anderhalve meter hoge, bomen te beoordelen. Deze bestaat uit wethouder Peter Heijkoop, Willemijn Nobel (Nobel’s Brood) en Wilma Verhoeven (Kinderboekwinkel de Giraf). De winnende boom levert de betreffende school 1.250 euro op. Daarnaast kan iedereen stemmen voor de publieksprijs, die goed is voor 1.000 euro. Stemmen kan op sterrenburg.nl. Door de QR-code bij de bomen zelf te scannen kom je ook bij het online stemformulier. “Er zijn ook nog een tweede en derde prijs en sowieso krijgen alle scholen een geldbedrag dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden.”

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in het winkelcentrum op donderdag 30 november om 16.00 uur.