Actueel

1 reactiedo 1 nov 2018

‘Bloemenveldje’ tegen verkeerd geplaatst afval

DORDRECHT – Rondslingerende zakken met plastic afval, op straat gedumpt grofvuil en overvolle vuilnisbakken zijn een doorn in het oog van veel Dordtenaren. In het coalitieprogramma is er daarom aandacht besteed aan het terugdringen van deze vervuiling van het straatbeeld en wordt er komende jaren geld vrij gemaakt om zaken goed aan te pakken. Beter Voor Dordt nam daar vast een voorschot op met een opvallend initiatief. (Foto: Thymen Stolk)

Onder leiding van Tony Bruys is er een plan ontstaan en uitgewerkt. In nauwe samenwerking met Steenplaza en HVC heeft dit ertoe geleid dat inmiddels de eerste ondergrondse containers in Dordrecht zijn voorzien van een kunstgrasmat met bloemen. Dit ‘groen’ moet het verkeerd plaatsen van afval tegengaan. In bijvoorbeeld Rotterdam en Oss heeft dit al tot grote reductie van zwervend vuil geleid. In Dordrecht moet nog wel beter gekeken naar hoe het grofvuil dan wél aangeboden moet worden, stelt de partij. Grofvuil kunnen Dordtenaren namelijk gratis laten ophalen door HVC. Wat Beter Voor Dordt betreft wordt dit rondom ondergrondse containers nog duidelijker gecommuniceerd. De fractieleden van Beter Voor Dordt hebben persoonlijk de kosten van de geplaatste grasmatten gedekt. Zij hopen dat, als de proef succesvol blijkt, er door de gemeente én HVC naar een passende oplossing gezocht wordt om ook andere ondergrondse containers te voorzien van bloemetjes en zo het dumpen van afval te beperken.

Op de foto: Tony Bruys, betrokken buurtbewoner Marlon Monsanto, Edwin Slagter van Steenplaza, Herman van der Graaf en David Schalken van Beter Voor Dordt.

 

 

Eén reactie op “‘Bloemenveldje’ tegen verkeerd geplaatst afval”

  1. […] DORDRECHT – Rondslingerende zakken met plastic afval, op straat gedumpt grofvuil en overvolle vuilnisbakken zijn een doorn in het oog van veel Dordtenaren. In het coalitieprogramma is er daarom aandacht besteed aan het terugdringen van deze vervuiling van het straatbeeld en wordt er komende jaren geld vrij gemaakt om zaken goed aan te pakken. Beter Voor Dordt nam daar vast een voorschot op met een opvallend initiatief.  Lees meer op :  https://dordtcentraal.nl/actueel/bloemenveldje-verkeerd-geplaatst-afval/ […]

Geef een reactie