DORDRECHT –  Boekhandel Vos & van der Leer neemt de Zwijndrechtse boekhandel Hyperion over. Winkelcentrum Walburg houdt dus een boekhandel die na de overname zelfs een nog groter assortiment krijgt, aldus de nieuwe eigenaar. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

Na het plotseling overlijden van boekhandelaar Peter Sassen in oktober vorig jaar werd in februari het faillissement uitgesproken over de enige boekhandel die Zwijndrecht nog rijk was. Arnaud Makkenze is eigenaar van boekhandel Vos & van der Leer. Deze heeft twee winkels in Dordrecht, één in de Visstraat in het centrum van de stad en één in winkelcentrum Bieshof in Stadspolders. “Ik kende Peter Sassen en boekhandel Hyperion”, zegt Arnaud Makkenze. “We hebben in het verleden wel zaken gedaan als er bijvoorbeeld lokale producties verschenen. Ik vond zijn zaak altijd op een mooi punt zitten in Walburg en de winkel zelf is ruim en overzichtelijk. Na het faillissement heb ik gesprekken gevoerd met de curator en al snel kon de zaak worden beklonken.”

Libris 

De naam Hyperion zal op termijn van de gevel verdwijnen, want boekhandel Vos & van der Leer is aangesloten bij Libris. “De winkel in Zwijndrecht is een prachtige toevoeging op de twee boekhandels die we al jaren in Dordrecht hebben”, zegt Makkenze. “We zijn ervaren in dit vak en draaien onze winkels met veel passie, plezier en oog voor de klant en zien veel mogelijkheden om van de boekhandel in Zwijndrecht een mooie winkel te maken met een veel groter en gevarieerd aanbod, waarbij we de lokale wensen niet vergeten.”