DORDRECHT – Een paar honderd enthousiastelingen gaan op zondag 21 april boksen voor stichting Voor Sara. Ze zullen zich anderhalf uur keihard inzetten voor kinderen met een zeldzame spierziekte in de sporthal van DeetosSnel in Crabbehof. Er zijn nog plekken vrij om mee te doen.

Organisator Jeroen Sofree van de Boxing Company: “We hebben al twee keer een event gehouden voor stichting Voor Sara. Dat smaakte naar meer, want we zetten ons graag in voor kinderen met een zeldzame spierziekte, zoals Sara. Dit jaar wordt alles groter, meer en mooier, een XXL versie! We hebben een team van maar liefst tien trainers. In het midden van de zaal staat een boksring met een DJ, die er met opzwepende muziek een feest van zal maken.” Bokservaring is niet vereist, benadrukt hij. “We beloven heel veel lol en een toffe workout – zonder fysiek contact – die je op eigen niveau kan doen.”

Inschrijven kost 25 euro. Dat bedrag gaat helemaal naar Stichting Voor Sara die zeven jaar geleden werd opgericht door de ouders van het Dordtse meisje Sara en in enkele jaren is uitgegroeid tot een internationale patiëntenorganisatie. De strijd is keihard nodig, want de spierziekte van Sara en haar lotgenoten is ongeneeslijk en heeft een enorme impact. Veel kinderen kunnen niet zelfstandig lopen, krijgen vergroeiingen in de rug, verkramping van spieren en pezen, eet- en ademhalingsproblemen en sommige kinderen overlijden al jong. Sofree: “We steunen een goed doel en hebben ondertussen een geweldige dag. Top toch?”

Meer informatie en inschrijven: www.voorsara.nl.