REGIO – Door een bovenleidingsbreuk bij Lage Zwaluwe is er geen treinverkeer tussen Dordrecht en Breda, en tussen Dordrecht en Roosendaal. Goederentreinen moeten worden omgeleid, waardoor enkele reizigerstreinen tussen Utrecht en Rotterdam uitvallen. De schade aan de bovenleiding is aanzienlijk. Tot zeker in de avond van 23 mei is er geen treinverkeer mogelijk. De prognose voor het herstel ligt momenteel op 18:00 uur. Incidentenbestrijders van ProRail hebben gisteravond reizigers uit een gestrande trein geëvacueerd.(Foto: Stolk Fotografie)

Vannacht is er gewerkt aan het wegknippen van de pantograaf en het afvoeren van de gestrande reizigerstrein en goederentrein. De aannemer heeft inmiddels een plan voor herstel opgesteld. Het herstelwerk zal ongeveer elf uur in beslag nemen.

Geen treinverkeer
Tijdens de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda, en tussen Dordrecht en Roosendaal. Er is beperkt treinverkeer mogelijk tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal. Enkele goederentreinen kunnen worden omgeleid via Rotterdam – Utrecht, wat tot gevolg heeft dat op dit traject enkele treinen uitvallen.