DORDRECHT – De bushalte voor het oude ANWB-pand aan de Spuiboulevard wordt verplaatst. De halte gaat het hoekje om naar de Johan de Wittstraat. Half mei start de bouw van de nieuwe bushalte. Deze is vanaf half juni in gebruik. (Foto: Stolk Fotografie)

Op de hoek van de Spuiboulevard en Johan de Wittstraat bouwt ontwikkelaar Van Pelt appartementen. Voor de veiligheid is de huidige halte, tijdens de sloop van het ANWB-pand, vanaf deze week voor een deel afgesloten. Tijdens de bouw van het appartementencomplex krijgt de bushalte een nieuwe plaats op de Johan de Wittstraat. Omdat er in de hoogte wordt gebouwd, is er dan een grotere veiligheidszone nodig en is verplaatsing nodig.

De halte Centrum blijft naar verwachting een aantal jaar aan de Johan de Wittstraat. Dit is afhankelijk van de planning van de herinrichting van de Spuiboulevard. De nieuwe halte is vergelijkbaar met de oude halte. Zo heeft deze overdekte abri’s, zitbankjes en een digitaal informatiepaneel. Ook de route van de bussen en de dienstregeling blijft hetzelfde.

Materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Van Pelt verwijdert de oude bushalte en slaat deze op. De halte kan een nieuwe bestemming krijgen, maar hergebruik op dezelfde locatie is ook mogelijk.