DORDRECHT – Circus Royal heeft onverwachts toch sneller gehoord dat het de gunning van de gemeente heeft gekregen om in december het jaarlijkse Wintercircus te organiseren. Directeur – eigenaar van het Dordtse circus, Tonie Teutenberg is blij dat hij nu kan starten met de organisatie. (Archieffoto april 2022: Stolk Fotografie)

Teutenberg: “De gemeente besloot dit voorjaar om de voorselectie voor de gunning van het circus tijdens de feestdagen in december, aan te passen. Drie circussen schreven zich in voor de gunning; drie weken geleden kwam het bericht dat de gemeente eind september zou laten weten aan welk circus het gegund zou worden. Dat is natuurlijk waanzin! Als je een goed programma wilt neerzetten, dan kun je niet zo kort van tevoren starten met het contracteren van artiesten. De andere twee circussen trokken zich om die reden terug en nu zijn wij als enige overgebleven en is het aan ons gegund. Beetje jammer zo moet gaan, maar we zijn natuurlijk blij. Ook al betekent de gunning niet dat we ook gelijk de vergunning hebben. Die ga ik voor het weekeind indienen en dat duurt dan waarschijnlijk nog eens acht weken. Je snapt dat ik niet ga wachten tot die binnen is.”

Internationaal bekend

“We hebben een trouwe achterban hier in Dordrecht van bezoekers en ook bedrijven en partners die ons steunen. Dankzij hen zijn we na corona weer terug gekomen met ons circus en hebben we een hele mooie actie kunnen doen voor Oekraïne. Dat heeft ons zelfs internationaal publiciteit opgeleverd via CNN en Al Jazeera.”

“Ons publiek is verwend. Circus Royal heeft elk jaar een heel nieuw programma van ruim twee uur. Ik ga nu heel snel contracten afsluiten met goede acts, die wij heel graag in onze circustent op het Plein van Europa willen hebben tussen 22 december en 8 januari. Het worden waarschijnlijk 26 voorstellingen. Ik hoop dat we niet alleen weer onze trouwe bezoekers zullen verrassen met een prachtige voorstelling. Ik hoop dat ook heel veel bedrijven zullen kiezen voor een avond (of middag) naar het circus; in plaats van het geven van een kerstpakket waarvan de helft vaak in de prullenbak verdwijnt,” aldus Teutenberg.