Actueel

reageer als eerstdo 8 apr 2021

Commissaris van de Koning beëdigt nieuw gedeputeerde

REGIO – Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft Meindert Stolk beëdigd tot gedeputeerde. Hij deed dat na instemming van Provinciale Staten met de voordracht. Stolk gaat aan de slag met de portefeuille Economie en Innovatie, Land- en Tuinbouw en Gezond en Veilig. Hij volgt Adri Bom-Lemstra op, waarvan afgelopen maand bekend werd dat zij de voorzitter wordt van Glastuinbouw Nederland. (Foto: Provincie ZH)

Stolk is sinds 2015 lid van Provinciale Staten en voorzitter van de CDA-Statenfractie in Zuid-Holland. Daarvoor heeft hij diverse functies binnen het CDA vervuld, waaronder zestien jaar gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Wassenaar en directeur van het CDA-partijbureau.

Vraagstukken

Stolk ziet ernaar uit om werk te maken van een sterk en toekomstbestendig Zuid-Holland. “Ik ken de provincie als ontzettend veelzijdig. Ook in mijn portefeuille komt dat tot uiting. Van het kenmerkende platteland, campussen in de stad tot industrie in de haven. Grote vraagstukken komen hier samen; hoe zorgen we voor een gezonde leefomgeving, een houdbaar voedselsysteem en kunnen we de omslag maken naar een circulaire economie? Juist die veelzijdigheid biedt kansen dit soort vraagstukken aan te pakken. Daar ga ik graag mee aan de slag.”

De zes gedeputeerden vormen samen met de Commissaris van de Koning het dagelijks bestuur van de provincie Zuid-Holland, het College van Gedeputeerde Staten.

Geef een reactie