ZWIJNDRECHT – Zaterdag 5 oktober was een feestelijke dag voor de Zwijndrechtse korfbalclub Conventus. Zowel Conventus 1 als Conventus C1 veroverden de kampioenstitel in de veldcompetitie. Conventus 1, onder leiding van coach Peter van Vliet, won overtuigend van Voltreffers, terwijl Conventus C1, gecoacht door Tycho en Tycho, eerder op de dag ook ongeslagen kampioen werd.

Conventus C1 trof met PKC het zwakste team uit de competitie, maar dan nog kunnen de zenuwen de overhand krijgen. Het Zwijndrechtse spelers hielden echter hun hoofd koel en besloten de wedstrijd met een ruime 9-3 overwinning. Voor enkele spelers van C1 was het hun eerste kampioenschap, wat het moment extra speciaal maakte. Voor het kampioenschap kregen alle spelers een eigen beker, terwijl de coaches een medaille ontvingen.

Conventus 1 ging met een 5-8 voorsprong de rust in en bleef in de tweede helft domineren, waardoor de overwinning nooit in gevaar kwam. Het publiek genoot zichtbaar, terwijl alle spelers kregen een publiekswissel als eerbetoon voor hun sterke seizoen. Met een 18-10 overwinning werd het kampioenschap met nog één wedstrijd te gaan al veiliggesteld, waarmee het team het nieuwe veldseizoen naar de derde klasse zal promoveren.

Nu heeft Conventus 1 nog één doel voor ogen: volgende week, om 14.30 uur in Nieuwpoort tegen Triade, kunnen zij ongeslagen blijven en het seizoen in stijl afsluiten.