DORDRECHT – Woon- en zorgcentrum De Merwelanden laat 86 aanleunwoningen renoveren. Voor het project met de naam Maerwe Hoove werd donderdag de aanneemovereenkomst getekend door Corrie van Randwijk, bestuurder van De Merwelanden, en Van Baaren Aannemers.

De renovatie bestaat onder andere uit het moderniseren en het isoleren van de woningen aan de Haringvlietstraat in Dordrecht. De oppervlakte van de woningen blijft hetzelfde, maar door een andere indeling worden ze rolstoelvriendelijk. Deze aanpassingen zorgen voor duurzame en levensloopbestendige woningen die geschikt zijn om langer zelfstandig thuis te wonen, met zorg binnen handbereik.

Planning

De woningen worden per blok gerenoveerd. De verwachting is dat er elke vier maanden een blok wordt opgeleverd. Gedurende de renovatie worden de bewoners van het betreffende blok elders ondergebracht. Begin april start de renovatie van het eerste blok woningen en naar verwachting is het laatste blok in kwartaal vier van dit jaar aan de beurt. Dat betekent dat in 2024 de renovatie is voltooid en alle bewoners zijn ingetrokken in hun renoveerde woning.