Actueel

reageer als eerstvr 24 aug 2018

Debat over toekomst spoorzone

ZWIJNDRECHT – De gemeenteraad houdt dinsdagavond 28 augustus een vergadering over het Veerplein en de omgeving, de Spoorzone genoemd. De vergadering begint om 20.00 uur en is openbaar.

De gemeente wil gaan werken aan een masterplan voor de ontwikkeling van de spoorzone van Zwijndrecht. Directe aanleiding is de wens om meer woningen te bouwen. Onlangs startte in dit gebied de bouw van appartementen op het voormalig Euryza-terrein (Archieffoto: Thymen Stolk). De gemeente wil daarbij ook een kwaliteitssprong maken voor wat betreft duurzaamheid, leefbaarheid en voorzieningen. De ontwikkelingslijn richt zich op het gebied tot een kilometer van station Zwijndrecht, inclusief winkelcentrum Walburg. De ontwikkeling biedt tevens mogelijkheden om betere verbindingen met het openbaar vervoer te maken.

Het college van burgemeester en wethouders heeft een kredietaanvraag bij de gemeenteraad neergelegd voor de voorbereiding van de Spoorzone. Tijdens de oriëntatieavond beantwoordt het college vragen van de gemeenteraad en bespreekt de vervolgstappen. Na het eerste uur verschuift de discussie zich naar de aanpak van de kademuur bij het Veerplein, welke vervangen dient te worden. De ontwikkeling van de Spoorzone heeft invloed op de aanpak van deze restauratie.

Tegelijkertijd vindt in het gemeentehuis een bijeenkomst plaats met als onderwerpen: het PFOA-bodemonderzoek (20.00 tot 21.30 uur) en de procedure voor het zoeken naar een nieuwe burgemeester (21.45 tot 22.30 uur). Burgemeester Schrijer heeft aangegeven niet op te gaan voor een tweede termijn.

 

Geef een reactie