Actueel

reageer als eerstvr 17 sep 2021

Dertig Dordtse verenigingen verkopen loten voor Grote Clubactie

DORDRECHT – Deze zaterdag starten dertig verenigingen uit Dordrecht met de verkoop van loten voor hun club. Een lot kost 3 euro, waarvan liefst 80 procent naar de club gaat. De Grote Clubactie is al bijna vijftig jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen in Dordrecht een steuntje in de rug te geven. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren.

Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik 9,5 miljoen voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen anderhalf jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt. Directeur Frank Molkenboer: “Door het enthousiasme van al die leden die vanaf 18 september weer de straat op gaan om loten te verkopen voor hun club én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.”

Dit jaar doen in Dordrecht onder meer handbalvereniging MOK, FC Dordrecht Amateurs, vv EBOH, Dordtse Rennersclub De Mol, sv Oranje Wit, Dordrechtse Gymnastiekvereniging Sparta, hockeyclub DMHC, vv Wieldrecht, River Skate Team en gymnastiekvereniging OKK Dordrecht mee.

Geef een antwoord