DORDRECHT – De Dordrecht Lions kwamen zaterdagavond in actie tegen rode lantaarndrager Smoke Eaters uit Geleen. Na de verloren wedstrijd van vorige week was er duidelijk een ommekeer te zien in het Dordtse ijshockeyteam van coach Paul Vincent. Er stond een solide verdediging en de aanvallers konden elkaar blindelings vinden. (Foto’s en tekst: René Kamps)

De eerste twintig minuten waren geheel in het teken van het scorend vermogen van de thuisclub en werd afgesloten met een 7-0 stand, waarbij zowel Janis Brakss als Levy Galjaard twee doelpunten scoorde. Vrolijk werd de kleedkamer opgezocht en met vol vertrouwen gingen de mannen na een korte rust weer het ijs op. Met twee doelpunten van Hayley de Jong en één van Martijn Broerse werd deze periode afgesloten. De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld en in de opvolgende laatste periode was het nog lang wachten op een nieuw doelpunt. Het waren de Smoke Eaters die nog wisten te scoren uit een penalty die werd gegeven voor een zware Dordtse overtreding. Uiteindelijk was Rudolfs Lapsa die de verdiende eindstand van 11-1 op het scorebord zette. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 9 december om 18.15 uur tegen de Yeti’s uit Breda.