DORDRECHT – De ondernemers van de Dordtse binnenstad pakken weer uit tijdens Dordrecht Pakt Uit op zaterdag 23 en zondag 24 september. Dat betekent leuke acties, activiteiten, entertainment en muziek. Dit jaar werkt het evenement samen met het Big Draw Festival dat ook in dat weekend plaatsvindt.

Tijdens Dordrecht Pakt Uit – of Dordt Pakt Uit zoals de Dordtenaren het noemen – is het altijd extra gezellig in de Dordtse binnenstad. Het evenement trekt jaarlijks duizenden extra bezoekers naar de stad. Bijzonder is dat er niet alleen op straat maar ook in de winkels allerlei verrassingen te vinden zijn. Van leuke (kortings)acties tot proeverijen. En op het Statenplein kun je zondag megagrote cardgames spelen.

Paperfuel

Omdat dit weekend ook The Big Draw festival is, sluiten de activiteiten aan op het thema tekenen. Zo komt illustrator Karin Luttenberg van Paperfuel Illustrations naar Dordrecht. Sinds 2016 brengt ze haar liefde voor tekenen over op anderen. Haar eerste boek ‘Handletteren kun je leren’ veroverde in no time de bestsellerlijsten en stond soms zelfs hoger genoteerd dan Harry Potter. Daarna kwam een tweede boek, dat ook een groot succes werd. En inmiddels heeft de populaire illustrator meer dan veertien boeken uitgebracht en volgen ruim 48.500 volgers haar op Instagram. “We vinden het erg leuk dat Karin naar Dordrecht komt”, vertelt Andrea Klingler, namens de POBD, organisator van Dordrecht Pakt Uit. “Ze gaat vier workshops geven. Als het weer goed is, doen we dat buiten zodat er meer mensen mee kunnen kijken. Waarschijnlijk bij de inham voor het Stadhuis op de Voorstraat West.”

Strips tekenen

Ben je een liefhebber van strips tekenen of wil je dat graag leren? Dan is het leuk om een demonstratie bij te wonen van Bart van der Kraan. Hij is al jarenlang illustrator en striptekenaar en weet als geen ander hoe je karakters vormgeeft en een boodschap overbrengt in een stripverhaal. Hij zal op zaterdag te vinden zijn in de binnenstad. Een geweldige kans om te leren hoe je een stripverhaal tekent en opbouwt.

Pikachu en Nijntje

Natuurlijk is het leuk om ook zelf aan de slag te gaan. Daarom lopen er dit weekend leuke karakters door de binnenstad die je kent van strips of tekenfilms. Zo kun je zomaar Pokémonkarakter Pikachu tegenkomen en Groot, een Marvelkarakter uit Guardians of the Galaxy. Maar ook andere karakters lopen door het centrum, zoals Loekie, Garfield en Nijntje. Hieraan gekoppeld is een tekenwedstrijd voor jong en oud. Maak een mooie tekening van één van de tekenfiguren die je ziet tijdens Dordrecht Pakt Uit en maak kans een leuk prijzenpakket. Je tekening/ontwerp/stripverhaal kun je inleveren bij VVV Dordrecht, Spuiboulevard 100. Deelnemen kan tot 10 oktober. Vermeld op je tekening je naam, leeftijd en mailadres of telefoonnummer.

Dordt in de Mode

Zondag staat Dordrecht Pakt Uit in het teken van fashion. Op de Sarisgang en het Statenplein worden vier modeshows gegeven, waarbij je de nieuwste trends kunt spotten van bijna twintig Dordtse modezaken. Er ligt een lange loper over de Sarisgang tot op het Statenplein. De vele modellen van DC Models lopen zo bijna tussen het publiek, zodat iedereen de kleding van dichtbij kan bekijken.