DORDRECHT – Burgemeester Kolff staat op zaterdag 18 november om 12.00 uur klaar op de kade van de Wolwevershaven om Sinterklaas en zijn reisgezelschap te ontvangen. Dankzij een substantiële bijdrage van het Havenbedrijf Rotterdam kan de organisatie, Stichting Intocht Sint Nicolaas, dit jaar extra uitpakken met de programmering en decoratie. ‘Het creatieve team heeft fantastisch werk geleverd en het resultaat is een optocht die er schitterend uitziet’, voorspelt SIS. (Archieffoto: Stolk Fotografie).

Sinterklaas zal, zoals altijd, met de stoomboot arriveren in Dordrecht. Maar dit jaar wordt het evenement in een nieuw, duurzaam jasje gestoken. Sinterklaas komt namelijk aan met een volledig elektrische stoomboot, de Z9. Qua uiterlijk is het wel een echt stoomboot, compleet met schoorsteen en scheepshoorn. Met de inzet van zo’n grote boot is een apart podium in de binnenstad niet meer nodig. Het mooiste podium is nu op het water, meldt SIS. Hier zal een speciaal ontvangstprogramma plaatsvinden. Alle kinderen worden uitgenodigd om thuis alvast het verrassingsdansje voor Sinterklaas in te studeren. Het is te vinden op www.intochtdordrecht.nl en op de socials.

Optocht
Na het programma in de haven zal de stoet om 13.15 uur vertrekken voor een feestelijke optocht door de binnenstad, begeleid door Jong Jubal en een Pietenorkest. De route voert over de Nieuwe Haven, langs de Grote Kerk, door de Grotekerksbuurt, over de Visbrug en de Visstraat, eindigend op het Bagijnhof. Onderweg zijn er optredens van Dansgroep Joy2Dance bij het Stadhuis en Sinterklaas DJ Quinten op de hoek van het Achterom/Bagijnhof.

Crabbehof
Het feest gaat verder in winkelcentrum Crabbehof, waar het Pietenorkest vanaf 14.30 uur de sfeer erin zal brengen. Rond 15.00 uur wordt Sinterklaas daar verwacht. Na de officiële ontvangst door de winkeliersvereniging en de nodige vrolijke noten, hebben bezoekers de gelegenheid om samen met Sinterklaas op de foto te gaan. Deze zijn later te downloaden via www.intochtdordrecht.nl/fotoshoot.