DORDRECHT – In 2025 viert het Dordtse Philharmonisch een mijlpaal van formaat: het bereiken van het 100-jarig bestaan. Om deze bijzondere gelegenheid alvast te vieren en de festiviteiten financieel te ondersteunen, heeft de jubileumcommissie een unieke wijnactie op touw gezet. (Foto: Marcel van Dijk)

In samenwerking met Van den Hoogen, de oudste wijnkoperij van Dordrecht, heeft het orkest een selectie van drie speciale wijnen samengesteld. Voor de liefhebbers van rood is er een heerlijke Sauvignon, voor degenen die de voorkeur geven aan wit een droge witte wijn, en voor de zomermaanden is er een verfrissende rosé beschikbaar. Een deel van de opbrengst van deze wijnen zal worden gebruikt ter ondersteuning van de jubileumactiviteiten.

Op de bok

De start van deze wijnactie werd feestelijk ingeluid tijdens een repetitieavond van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Directeur Jan Pieter de Vlieger en zijn zoon Yanick van wijnkoperij Van den Hoogen, vergezelden voorzitter Sjarlot Kooi en jubileumcommissielid Esther Schenk. Gezamenlijk betraden zij de bok om het officiële startschot te geven voor deze bijzondere samenwerking.

Muzikaal en culinair feest

De wijnen zijn verkrijgbaar via de website van het Dordrechts Philharmonisch Orkest, waar geïnteresseerden hun bestellingen kunnen plaatsen. Bovendien zijn de wijnen ook rechtstreeks te verkrijgen tijdens de repetitieavonden van de orkesten, die plaatsvinden op dinsdag- en donderdagavond. Met deze wijnactie zet ‘de Phil’ niet alleen een smaakvolle actie op touw, maar onderstreept het ook de betrokkenheid bij de stad Dordrecht. De festiviteiten rondom het 100-jarig bestaan beloven een muzikaal en culinair feest te worden, waar iedereen naar uit kan kijken.

 

Op de foto: Esther Schenk, Yanick de Vlieger, Jan Pieter de Vlieger en voorzitter Sjarlotte Kooi.