Actueel

reageer als eerstwo 22 dec 2021

VIDEO: Dordts kerstliedje als ode aan de stad

DORDRECHT – Gek dat we eigenlijk geen Dordtse kerstliedje hebben, bedacht Ben Corino zich deze maand. Hij begon een tekst te schrijven op de melodie van ‘O, denneboom’, benaderde enkele muzikanten en vroeg Fokko van der Straaten mooie filmbeelden van Dordrecht te maken. Het resulteerde zondag in de presentatie van het liedje ‘O schapekop’ en de bijbehorende clip.

“Het is een swingend liedje geworden, zonder grote pretenties”, zegt de (radio)presentator en columnist van deze krant. “Net als bij het origineel zit de kracht hem in de simpelheid.” Het liedje heeft dan een kerstmelodie en komt uit in kersttijd, qua tekst is het geen typisch kerstliedje, zegt Corino. “Het is vooral een eerbetoon aan onze prachtige stad. We hebben door corona ook het afgelopen jaar weer veel moeten missen. Er was veel reden tot gemopper en somberheid. Maar tegelijkertijd zijn we ook met zijn allen trots op onze stad. Dat heb ik, zonder grote literaire ambities, in deze tekst gestopt.”

Onder de naam De Band Loopt nam een gelegenheidsformatie het Dordtse liedje op: zanger/gitarist Randy Derkhof, Kees Elsman op mondharmonica en zang van Barbara Elzerman en een koortje met Steef van Dijk, Monique Seinen, Timor Stigter, Jeanine Bierhoff en Annemiek Hofmeester. Voor de clip stuurde Van der Straaten zaterdag zijn drone de lucht in voor mooie beelden van de Dordtse binnenstad. Corino: “Deze zijn juist door het wat mistige sfeertje extra mooi geworden!”
Het resultaat is te zien en beluisteren op YouTube.

Geef een antwoord