Actueel

1 reactieza 8 sep 2018

Dordtse dames zetten Dordt op de Kaart

DORDRECHT – Ondernemers kunnen vaak boeiend vertellen over hun bedrijf. Het enthousiasme en de passie waarmee ze ondernemen kan zeer inspirerend werken. Vier Dordtse dames, allemaal begin dertig, zijn begonnen met het optekenen van die verhalen van Dordtse ondernemers. Op www.dordtopdekaart.nl staan inmiddels twaalf mooie portretten (in woord en beeld) van Dordtse ondernemers. Als het aan Sanna Blonk, Ayse Ince, Laura Jooren en Mariëlle van Heeren ligt, wordt die lijst nog veel, veel langer. (Foto: Thymen Stolk)

Eerst maar even wat er aan vooraf ging. Ayse en Sanna begonnen vier jaar geleden met hun Cityblog Dordrecht. “Wij zijn allebei geboren en getogen in Dordrecht en zijn trots op onze stad”, vertellen ze. “Dat enthousiasme willen we graag overbrengen op anderen. Wij gaan langs bij de vele leuke adresjes die er in de stad zijn te vinden en delen onze ervaringen in blogs, via Instagram en Facebook.” Het leidde tot veelgelezen blogs over eten en drinken, shoppen, sporten en beauty. Niet alleen stadsgenoten bereiken zij met hun aanstekelijke verhalen, de ‘pageviews’ komen ook volop van (ver) buiten de stad. En uitgeschreven zijn ze nog lang niet. “Er zijn nog zoveel leuke dingen in Dordrecht om over te schrijven. Adresjes die veel mensen nog niet kennen. We hoeven ons de komende tijd echt niet te vervelen!”, zegt Ayse lachend.

Wereld op papier

Het andere (Dordtse) damesduo dat achter Dordt op de Kaart zit, wordt gevormd door Laura en Mariëlle. Ook zij zijn nu een paar jaar bezig met een langzaam uit de hand lopende hobby die de naam ‘De wereld op papier’ draagt. Naast een liefde voor de stad delen zij nog een passie: reizen. Het resulteerde in een serie zelf ontworpen kaarten, posters en andere papierwaren. “Onze collectie bestaat uit een bonte verzameling illustraties, foto’s, collages en grafische uitingen. Ieder met een eigen verhaal of herinnering, die wie hebben opgedaan tijdens de reizen die wij samen maken.” Een mooi overzicht is te vinden in de webshop op www.dewereldoppapier.nl, maar de producten zijn onder meer ook te koop in het Dordrechts Museum en bij Intree Dordrecht.

Op de kaart

En toen kwamen beide werelden samen. Sanna: “We kenden elkaar al via social media, maar we raakten voor het eerst met elkaar in levende lijve in gesprek op een door Ayse georganiseerde social media-avond in Merz. Al snel ontstond het plan om onze krachten te bundelen in een eigentijds jasje. Het uitgangspunt daarvoor was een kaart met Dordtse highlights.” De kaart van Laura en Mariëlle en de verhalen van Ayse en Sanna komen samen in het project Dordt op de Kaart. Ayse: “Het gezicht en het persoonlijke verhaal  achter de onderneming, het enthousiasme en de passie van de ondernemers. Dat wilden we graag vastleggen en delen. Of zoals wij het zeggen: vertellen waar het hartje van de lokale ondernemer sneller van gaat kloppen en wat de reden is om juist in deze mooie stad te ondernemen.” In de praktijk werkt het zo: “Wij maken een mooi portret (in woord en beeld) van de ondernemer voor www.dordtopdekaart.nl en genereren er via social media zoveel mogelijk aandacht voor. De meest pakkende quote uit het interview komt achterop de kaart te staan die de ondernemer in zijn netwerk kan verspreiden. Zo zetten we met elkaar Dordrecht letterlijk en figuurlijk op de kaart.”

Inspirerend

De samenwerking tussen beide duo’s bevalt prima. Mariëlle: “Het leuke is dat het steeds een natuurlijk proces is geweest. We kenden elkaar niet en zijn heel verschillend, maar juist omdat we allemaal onze eigen kracht hebben, werkt het heel goed.” Dordtse ondernemers die zichzelf op deze manier ‘in the picture’ en op de kaart willen laten zetten, kunnen eerst een kijkje nemen op de website en als ze interesse hebben een mailtje sturen naar de dames. Sanna: “Het is niet branchegebonden. En het moet ook geen standaardverhaal worden over wat ze verkopen. Het gaat ons in eerste instantie om de drive en de passie van de ondernemer. Die wordt onderdeel van het project Dordt op de Kaart en komt zo ook weer inspirerende ondernemende stadsgenoten tegen.” Wat Laura betreft wordt de lat hoog gelegd: “Een online platform, waarop alle grote én kleine ondernemers van Dordrecht worden geportretteerd. Dat lijkt me wel wat.”

Info: www.dordtopdekaart.nl of via info@dordtopdekaart.nl.

 

Op de foto van links naar rechts: Ayse, Mariëlle, Laura en Sanna.

 

Eén reactie op “Dordtse dames zetten Dordt op de Kaart”

  1. […] Op www.dordtopdekaart.nl staan inmiddels twaalf mooie portretten (in woord en beeld) van Dordtse ondernemers. Als het aan Sanna Blonk, Ayse Ince, Laura Jooren en Mariëlle van Heerenligt, wordt die lijst nog veel, veel langer. Lees meer op : https://dordtcentraal.nl/actueel/dordtse-dames-zetten-dordt-op-kaart/  […]

Geef een reactie