DORDRECHT – Zeven Dordtse supermarktondernemers van Plus, Jumbo, Albert Heijn en Spar hebben samen met de Gemeente Dordrecht de handen ineen geslagen en een schitterend boek samengesteld voor een gezamenlijke spaaractie rond 800 jaar Dordrecht. De viering van acht eeuwen stadsrechten is om bekende redenen uitgesteld naar 2021. Dat geldt ook voor deze spaaractie. De actieperiode is nu 27 januari tot en met 3 april. Vanaf de eerste week van het nieuwe jaar worden ruim 55.000 boeken huis-aan-huis bezorgd in Dordrecht. Spaar mee met deze unieke actie!

De deelnemende Dordtse supermarktondernemers zijn Plus ’t Lam Bieshof en Dubbeldam, Plus Doesburg, Plus Valkzicht, Albert Heijn Van der Poel, Jumbo Winkelcentrum Sterrenburg en Spar Koellin Jagroep. Samen met de Gemeente Dordrecht stelden zij het schitterende boek samen, dat binnenkort in alle brievenbussen van Dordrecht gaat komen. “Ruim 55.000 fullcolour-exemplaren zijn er gedrukt. Het is een schitterend bewaarboek geworden. We doen dit met collega’s Jan-Willem en Jeroen Lemkes (Jumbo Winkelcentrum Sterrenburg), Cees van der Poel (Albert Heijn Wielwijk), Richard Bierbooms (Plus Valkzicht), Michel Doesburg (Plus Vogelplein) en Amar Koellin (Spar Koellin)“, aldus initiatiefnemer Pel ’t Lam, die zelf twee Plus-winkels heeft in Dubbeldam en Winkelcentrum Bieshof in Stadspolders. “Als zelfstandig ondernemers doen we sowieso al veel en vaak activiteiten in de wijken, waarin onze winkels zijn gevestigd. Maar we vinden dit bijzondere ‘stadsjubileum’ een fantastische aanleiding om voor de totale stad iets extra’s te doen. Alle collega’s waren gelijk enthousiast om de handen ineen te slaan.”

Een boek dat je moet hebben

Met het plan zijn de ondernemers naar de Gemeente Dordrecht gegaan en zij vonden daar op het Stadskantoor uiteindelijk een positieve reactie om te gaan samenwerken en dit boek verder invulling te geven. “Het is een boek geworden voor jong en oud, met thema’s zoals Dordrecht en het water, de historie, de cultuur, maar ook sport, vrije tijd en onderwijs komen aan bod. Echt een boek dat je als inwoner van Dordt in je kast moet hebben. Of beter nog: het zal waarschijnlijk bij iedereen prominent op tafel liggen en is met zijn ruim zeventig pagina’s ook echt aanwezig”, aldus Pel ‘t Lam.

2.607.500 plaatjes

Om het boek helemaal compleet te krijgen moeten de inwoners van Dordrecht naar één van de genoemde supermarkten om daar te sparen voor de plaatjes met de diverse thema’s. “Wij verwachten dat we heel veel plaatjes gaan weggeven bij de boodschappen van de klanten. Er zijn in totaal 2.607.500 plaatjes gedrukt, dus de supermarkten zijn er helemaal klaar voor.” Bij elke 10 euro boodschappen ontvangt de klant vier plaatjes en elke week zijn er aanbiedingen, waar extra plaatjes bij worden uitgedeeld.

Samenwerkende concurrenten

“Vanaf de eerste week van januari moeten alle Dordtenaren hun brievenbus maar goed in de gaten houden, want dan valt het boek op ieders deurmat. Klanten kunnen gaan sparen in onze winkels vanaf 27 januari”, aldus de ondernemers. Op de vraag of er nog meer vormen van samenwerking komen van de supermarktondernemers, zegt de initiatiefnemer: “We zijn natuurlijk naast goede collega’s ook gewoon elkaars concurrenten en proberen ons dus ook te blijven onderscheiden van elkaar op vele gebieden. Maar deze samenwerking beviel zo goed en we voelden elkaar zo goed aan, dat we dat niet uitsluiten. Dit bijzondere jaar met dit thema overstijgt de concurrentieverhoudingen, maar zeg nooit, nooit”, aldus de ondernemers. “We willen graag iets moois en blijvends geven aan alle Dordtenaren.”

Actieperiode: 27 januari tot en met 3 april 2021

De spaaractie zou eigenlijk in april 2020 zou starten. Het begeleidende briefje van burgemeester Kolff, dat in het boek zit, maakt daar ook melding van. De enveloppen waarin de boeken worden verspreid zijn daarom voorzien van een sticker met de nieuwe actieperiode, waarin plaatjes gespaard kunnen worden: 27 januari tot en met 3 april 2021.

Niet ontvangen?

De boeken worden vanaf volgende week tot 27 januari huis-aan-huis bezorgd in Dordrecht. Dit gebeurt ook bij brievenbussen met een JA/NEE-sticker. Heeft u een NEE/NEE-sticker, maar wilt u het boek wel hebben? Haal het dan gratis af bij één van de deelnemende supermarkten. Dat geldt ook voor de bewoners die het boek niet hebben ontvangen, omdat het niet door hun brievenbus past.