Actueel

reageer als eerstwo 13 jun 2018

DordtYart op zoek naar alternatieve locaties

DORDRECHT – Stichting DordtYart heeft afgelopen weekend publiek kennis laten maken met de kunstwerken en de werkzaamheden van tien kunstenaars. Bezoekers genoten van een speciale performance rondom het kunstwerk Conversation Balance van Julian Thomas. Ze mochten ook zelf op dit kunstwerk klimmen. Het open huis dat DordtYart hield, zal zeker volgend jaar weer plaats vinden. Waar dat in 2020 zal zijn, is nog de vraag. (Foto’s: Thymen Stolk)

Voorzitter van de stichting Arie Jan Warnaar: “Onze stichting is opgericht met het doel om middels een cultureel leerbedrijf mensen de gelegenheid te geven in de kunst werkervaring op te doen. Daarnaast willen we kunst in contact brengen met publiek middels het tonen van kunstwerken en de werkzaamheden van kunstenaars. Het leerbedrijf is gestopt wegens gebrek aan instroom van leerlingen en dit heeft tot gevolg gehad dat we niet meer met DordtMij samenwerken. Dit betekent voor de exploitatie van de Biesboschhal een gat in de begroting. Wij kunnen als zelfstandige stichting niet de gehele hal onderhouden. We hebben de toegang voor publiek beperkt en zijn nu in plaats van wekelijks vier dagen, slechts één keer per drie weken drie dagen open in het zomerseizoen. Voorgaande jaren hadden we zo’n 5.000 bezoekers per jaar; dit jaar zullen dat er hopelijk nog altijd 2.500 zijn.”

Einde huurcontract

Het huurcontract van de hal aan de Maasstraat op Stadswerven eindigt in oktober 2019. Volgens Warnaar heeft de gemeente, die eigenaar van de hal is, toegezegd na de zomer met DordtYart om de tafel te gaan zitten om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Warnaar: “We hopen dat het mogelijk is om een deel van de Biesboschhal te kunnen blijven gebruiken. In de tussentijd zijn we ons wel aan het braden op eventuele alternatieven in of buiten Dordrecht om verder te kunnen met het ruimte bieden aan kunstenaars en publiek. Eén en ander hangt ook af van de manier waarop de gemeente met ons omgaat.” De stichting DordtYart heeft enkele medewerkers in loondienst.

Geef een reactie