Actueel

reageer als eerstdi 27 jun 2017

Drechtsteden vertegenwoordigd bij staatsbezoek aan Italië

REGIO – Namens de Drechtsteden Anouk van Eekelen (wethouder in Papendrecht) en Bram van Hemmen, burgemeester van Sliedrecht en bestuurlijk trekker van het lobbydossier water, achter Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan naar Italië. In het kielzog van het staatsbezoek vond een economische missie naar Rome en Milaan plaats. De missie richtte zich op kansen voor slimme en duurzame oplossingen in de sectoren water, ‘agri en food’, tuinbouw en de creatieve sector.

In Italië gingen de bestuurders van de Drechtsteden in gesprek met Italiaanse bedrijven, kennisinstellingen, overheden en niet-gouvernementele organisaties over samenwerking op het gebied van watermanagement, klimaatadaptatie en maritiem. Italië kampt jaarlijks met 3,5 miljard euro schade door natuurrampen. Bedrijven en overheden in de Drechtsteden hebben veel kennis van zaken op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bevaarbaarheid van rivieren en klimaatverandering. Dat werd dan ook in gesprekken met Rome, Venetië en diverse regio’s onder de aandacht gebracht. Onderwerpen als vervoer over water, drijvend bouwen, elektrisch vervoer en de markt voor riviercruises werden besproken. Zowel Rome, Venetië als Milaan willen graag een bezoek brengen aan Drechtsteden en Rotterdam om de samenwerking te verdiepen, nader kennis te maken met het bedrijfsleven en ‘best practices’ uit te wisselen.

Op het afsluitend waterforum was ook het koninklijk paar aanwezig. Koningin Máxima schoof aan bij de ronde tafeldiscussie over water en toerisme die door Anouk van Eekelen werd voorgezeten.

 

 

 

Geef een reactie