PAPENDRECHT – In de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen behaalde Drechtstreek een overtuigende 2-5 overwinning op ASV Arkel, een veelbelovende start onder leiding van coach Dennis Schoonewil. De wedstrijd diende als een cruciale evaluatie van de jonge ploeg, die tot dan toe alleen in de voorbereiding en bekercompetitie had samengespeeld. Opmerkelijk afwezig waren nog steeds de spelers Ton Groffen, Daeley van der Graaf en Dion Warner.

Reeds in de eerste minuut nam Drechtstreek de leiding, toen Thijs den Dunnen zijn tegenstander wist te ontwijken en de 0-1 scoorde. Acht minuten later voegde Koen Lighaam de 0-2 toe na uitstekend werk van Nik Semcesen. Corné van Horik, die inviel voor Arkel, bracht de stand op 1-2. Halverwege de eerste helft vergrootte Nik Semcesen de voorsprong tot 1-3, met assistentie van Timo Velberg. Velberg zelf zorgde voor de 1-4 ruststand na een vrije trap van Jop Bikker. Kort na de rust benutte Corné van Horik een strafschop om de score op 2-4 te brengen. Ondanks de inspanningen van Arkel bleef Drechtstreek de dominante ploeg. Luuk Bouw voegde kort voor het einde nog de 2-5 toe met een prachtig schot.

Na afloop kunnen coach en het voornamelijk jonge team tevreden terugkijken op een uitstekende wedstrijd die verdiend werd gewonnen. Volgende week staat de speciale thuiswedstrijd tegen Alblasserdam op het programma, de voormalige ploeg van trainer/coach Dennis Schoonewil.