MEERKERK – De belangrijke laatste competitiewedstrijd tegen SC Meerkerk is met 1-2 gewonnen door Drechtstreek. Omdat ook koploper GSC/ODS met 2-0 won van Wieldrecht promoveert GSC/ODS direct naar de tweede klasse. Drechtstreek neemt de eerste periodetitel over van de kampioen en kan via de nacompetitie proberen alsnog promotie af te dwingen. (Foto’s: Piet van Beest)

Na een zeer uitbundige start van de wedstrijd met veel blauwwitte vlaggen en blauwwitte rook wist Nik Semcesen al in de 8ste minuut op fraaie wijze de 0-1 in te schieten. Drechtstreek was in die fase duidelijk feller en beter dan zijn tegenstander. De druk in de richting van het doel van de jonge keeper Jeremy de Jong was in die fase groot. De ploeg zette veel druk en creëerde heel wat kansen, maar tot scoren kwam men maar niet. Er ontstonden nogal wat corners maar kansen van Koen Lighaam en Max Voogelaar misten hun doel. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 tussenstand.

In de tweede helft kwam SC Meerkerk veel attenter uit de startblokken en het leek de Papendrechters daarmee te verrassen. De druk nam toe en na een rommelig wegwerken van de bal door de Drechtstreek defensie viel in de 51ste  minuut zelfs de gelijkmakende 1-1. Dat leek voor de ploeg van coach Schoonewil het teken om weer alles op alles te zetten om vooral niet tegen puntverlies op te lopen, want toen was inmiddels ook bekend dat GSC/ODS in Dordrecht met 1-0 de leiding had genomen. Het doel van SC Meerkerk werd met grote kracht aangevallen. Zo haalde Ton Groffen hard uit, maar hij raakte de lat. Rick Sieses zag zijn schot net over gaan en het keiharde en goed geplaatste schot van Nik Semcesen werd op het nippertje onschadelijk gemaakt door doelman Jeremy de Jong. Ook Jordy van Walsem was dichtbij een doelpunt, maar hij schoot net over.

Met zoveel druk op het doel van de tegenstander leek een doelpunt onvermijdelijk en dat klopte ook want Nik Semcesen bracht in de 76ste minuut op fraaie wijze de 1-2 op het bord. Toen de ploeg weer voor stond bleef men aanvallen en SC Meerkerk slaagde er  niet meer in om daar nog iets tegen te doen. Toen de goed fluitende scheidsrechter Manuel Uijttewaal af floot was Drechtstreek natuurlijk blij met de overwinning, maar tegelijkertijd was er toch ook lichte teleurstelling te voelen over het feit dat GSC/ODS zich tegen Wieldrecht niet had laten verrassen. Het kampioenschap was zo dichtbij geweest. Volgende week speelt Drechtstreek thuis de eerste wedstrijd in de nacompetitie om promotie naar de 2e klasse.