WIJK EN AALBURG/PAPENDRECHT – Op een winderig veld aan de Maasdijk veroverde Drechtstreek een punt via een gelijkspel tegen Wilhelmina’26. Eenvoudig was dat niet maar na een niet al te beste eerste helft, waarin de ploeg met 1-0 achter kwam, herstelde de ploeg zich tot rust.

Al in de 12e minuut kwam Drechtstreek op achterstand door een goal. Tot grote verbazing van de Drechtstreek spelers negeerde de scheidsrechter daarbij het vlagsignaal van de grensrechter wegens buitenspel. De Papendrechters speelden in die fase van de wedstrijd niet sterk. Veel aanvallen werden onderbroken door Wilhelmina spelers die feller speelden dan hun tegenstander. Drechtstreek creëerde voorin weinig kansen.

Tweede helft
Na rust werden er spelers gewisseld. Die wissel leverde meer actie op in de ploeg. Drechtstreek kwam steeds beter in de wedstrijd en zette flink druk op zijn tegenstander. De gelijkmaker ontstond na een goed genomen vrije trap.

Slotfase
In het laatste deel van de wedstrijd knokten beide ploegen om de winnende goal maar slaagden daar allebei niet in. Ze moesten elk tevreden zijn met slechts één punt. Komende zaterdag staat voor Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen GJS op het programma. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.