PAPENDRECHT – In de eerste wedstrijd van de nacompetitie is Drechtstreek na een spannende wedstrijd uitgeschakeld door het Zeeuwse RCS, dat na verlenging de strafschoppenserie won. In een wedstrijd waarin de ploeg van coach Dennis Schoonewil maar weinig echt gevaarlijke momenten kende, ging RCS toch met de winst naar huis. (Foto’s: Piet van Beest)

Al na drie minuten was Nik Semcesen heel dicht bij een doelpunt, maar zijn poging werd gestopt door de RCS-doelman. Vijf minuten later kopte Sven de Kraker de 0-1 binnen uit een hoekschop. Het antwoord daarop kwam na bijna een half uur van Koen Lighaam, die de 1-1 scoorde. Na een half uur viel Dion Warner geblesseerd uit en hij werd vervangen door de jonge Seyhan Koyuncu. Kort voor rust kende scheidsrechter Rick Paszotta een strafschop toe aan Drechtstreek, die werd ingeschoten door Koen Lighaam.

Ongeveer halverwege de tweede helft ontstond er een onduidelijke situatie, die resulteerde in een tweede gele (en dus rode) kaart voor Rick Sieses. Sieses wilde een uittrap nemen en pakte de bal daarvoor op. Scheidsrechter Paszotta beoordeelde dit echter als opzettelijk hands. Sieses kon het veld verlaten en Drechtstreek moest verder met tien man. De strafschop werd genomen door RCS-aanvoerder Vjekoslav Krezo, die de 2-2 binnenschoot. De man-minder situatie veranderde de positie van de thuisclub, maar met de nodige invallers hield men de 2-2 vast tot aan het einde. In de twee keer 15 minuten verlenging werd er niet gescoord en dus kwam het op strafschoppen aan. Daarin bleek RCS doeltreffender dan zijn tegenstander en dus gaat die ploeg naar de volgende ronde om de tweede klasse te bereiken.

Uiteraard heerste bij het Drechtstreek-team teleurstelling na de wat schlemielige uitschakeling, maar de ploeg kan terugkijken op een seizoen met een verrassend sterk slot. De eindklassering die bereikt is, zagen niet veel mensen aankomen. Die is voor een deel te verklaren door de goede mix van routiniers en een flink aantal jonge spelers uit de eigen jeugdafdeling. In deze wedstrijd maakten, naast de al vaker spelende jonge spelers zoals Nigel de Deugd, Jordy van Walsem en Nik Semcesen, ook Seyhan Koyuncu, Tim Martens, Splinter Hop en Jaiden Tolenaar hun opwachting. Coach Dennis Schoonewil kan ondanks de uitschakeling met de nodige trots terugkijken op wat zijn spelers in het afgelopen seizoen bereikt hebben.