DORDRECHT – Net als tijdens de thuiswedstrijd van 19 november slaagde Drechtstreek er bij DFC niet in verder te komen dan een gelijkspel. Waar het destijds 0-0 werd, eindigde het nu in 1-1, in een weinig aantrekkelijke wedstrijd. Met een stevige wind over de lengte van het veld werden veel lange ballen gespeeld, wat het kijkplezier niet ten goede kwam. (Foto: Stolk Fotografie)

DFC begon de wedstrijd met veel strijd en zette stevig druk op hun tegenstander. Dit resulteerde in verschillende aanvallen op het doel van Drechtstreek. DFC kreeg meerdere hoekschoppen, maar slaagde er niet in om hieruit doelpunten te halen. Ook een fraai en hard schot van Ouassim Aouam werd maar net gestopt door Drechtstreek-doelman Ulusoy. Aan de andere kant wist doelman Daniël Jansen een uitstekende knal van Dion Warner net uit de hoek van zijn doel te tikken. In de 19e minuut nam DFC de leiding via een doelpunt van Yassine Amarouch, die goed raak schoot na slordig optreden van de Drechtstreek-verdediging. Vijf minuten voor rust kreeg Dion Warner de kans om een vrije trap te nemen op ongeveer vijftien meter van het strafschopgebied. Zijn harde schot, met de wind mee, werd kundig verwerkt door de uitstekend keepende Daniël Jansen. Drechtstreek ontsnapte vlak voor rust toen een schot van DFC op de lat belandde.

In de tweede helft, met Nik Semcesen weer in het team, veranderde er weinig aan het spelbeeld. DFC behield zijn voorsprong en leek er alles aan te doen om het ritme van de tegenstander te verstoren. De druk van Drechtstreek nam toe, maar het duurde toch tot de 82e minuut voordat invaller Ronald Tomassen de gelijkmaker binnen schoot, waarmee het 1-1 werd. Zijn harde schot ging vlak langs de binnenkant van de paal, buiten het bereik van doelman Jansen. Omdat scheidsrechter Hans Pekaar de tijd stilzette wanneer DFC probeerde tijd te rekken, duurde de wedstrijd 12 minuten langer. Toen eindelijk het eindsignaal klonk, moesten beide teams tevreden zijn met een punt.

Na dit gelijkspel staat Drechtstreek op de derde plaats, achter GSC/ODS dat won van Groote Lindt, en Schelluinen dat Meerkerk versloeg. Aankomende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen Unitas,  aanvang om 14.30 uur.