PAPENDRECHT – Op een druilerige dag in het Oostpolderpark moest Drechtstreek zaterdag zijn meerdere erkennen in Sliedrecht, dat twee klassen hoger speelt. Na een ruststand van 0-0 wist Sliedrecht een 0-3 overwinning te behalen. Hiermee gaat Sliedrecht een ronde verder in de bekercompetitie, terwijl Drechtstreek is uitgeschakeld. ( Foto’s: Piet van Beest).

In de eerste helft begon Drechtstreek sterk. Het was nauwelijks te merken dat de derdeklasser het opnam tegen Sliedrecht, dat in de eerste klasse speelt. De teams hielden elkaar goed in evenwicht en Drechtstreek wist zelfs enkele goede kansen te creëren. Toch wist de verdediging van Sliedrecht zich niet te laten verrassen en hield doelman Lukas Grizell zijn doel schoon. Desley Tolenaar kwam het dichtst bij een doelpunt, maar de rust werd toch bereikt met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft kwam Sliedrecht sterker uit de startblokken. De ploeg was veel alerter en het duurde slechts zeven minuten voordat Nordin el Hassani de 0-1 achter Alihan Ulusoy wist te plaatsen. Vijf minuten later kon Marciano Simonis via een strafschop de 0-2 binnen schieten. Over de toekenning van deze strafschop was enige discussie, omdat velen vonden dat het een te strenge straf was voor de lichte overtreding die eraan voorafging. Kort daarna kende scheidsrechter Ron Collé opnieuw een strafschop toe en Simonis tekende ook voor de 0-3. Drechtstreek coach Dennis Schoonewil, die zonder de vaste krachten Koen Lighaam en Luuk Bouw begon, bracht nog vijf wisselspelers in het veld, maar de ploeg kon geen vuist meer maken, hoewel Nik Semcesen dichtbij een tegendoelpunt kwam. Ook een vrije trap net buiten de zestien door Max Voogelaar kon maar net onschadelijk worden gemaakt.

Voor Drechtstreek zit het bekeravontuur van dit seizoen erop. Komende zaterdag speelt de ploeg in Zwijndrecht de uitwedstrijd tegen ZBC’97, dat als tweede is geplaatst. De wedstrijd begint in Zwijndrecht om 14.30 uur.