PAPENDRECHT – In een enigszins chaotische wedstrijd trok Drechtstreek zaterdag aan het langste eind. Het team van Dennis Schoonewil versloeg Arkel met 2-1 in hun eerste terugwedstrijd van het seizoen. Het openingsdoelpunt kwam van Thijs den Dunnen, die al in de achtste minuut met een prachtig doelpunt zijn team op voorsprong zette. ( Foto’s: Piet van Beest ).

Na het spektakel van vorige week tegen GSC/ODS was Drechtstreek minder dominant. De intensiteit ontbrak en er waren weinig hoogtepunten in de wedstrijd. Een opvallend moment was een uitstekende actie van de jeugdige Tokunbo Ogunsuyi, die inviel voor de afwezige Koen Lighaam. Hij leek op weg naar zijn eerste doelpunt tegen Arkel-doelman Jari van Baalen, maar zijn inzet werd op het nippertje gestopt. Vijftien minuten na het begin van de wedstrijd hield keeper Lars Koorevaar zijn doel schoon met een knappe redding. Vlak voor rust raakte een schot van Dion Warner na een corner de lat. Zo ging de rust in met een 1-0 voorsprong voor Drechtstreek.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Na enkele minuten scoorde Max Voogelaar de 2-0 na een voorzet van Nik Semcesen. Beide teams waren niet erg gevaarlijk, vooral op het middenveld. De wedstrijd was hardwerkend maar verre van spectaculair. Pas in de 80ste minuut keerde de spanning terug toen Arkel de 2-1 scoorde na een ongelukkige uittrap van doelman Lars Koorevaar. Dit gaf Arkel weer hoop en ze gingen vol op de aanval. Ze slaagden er echter niet in om gelijk te maken, hoewel ze dichtbij waren toen de bal vlak voor het eindsignaal via de binnenkant van de paal weer het veld in rolde.

Al met al boekte Drechtstreek een goede overwinning en staat nu derde in de ranglijst, achter GSC/ODS en Schelluinen, die ook allebei wonnen. Er is geen competitieprogramma komende zaterdag. Op zaterdag 17 februari staat de inhaalwedstrijd tegen SV Meerkerk op het programma. De thuiswedstrijd begint om 14.30 uur.