PAPENDRECHT – In een wedstrijd met twee gezichten trok Drechtstreek kort voor tijd de overwinning over de streep door een doelpunt van Koen Lighaam. Daar zag het in het eerste deel van de wedstrijd zeker niet naar uit, maar de punten bleven toch in Papendrecht. Al in de zesde minuut schoot aanvoerder Max Klop namens Groote Lindt de 0-1 binnen. Zijn ploeg was zeer fel van start gegaan en slaagde erin om de ploeg van coach Dennis Schoonewil flink onder druk te zetten. Het felle optreden van de Zwijndrechters resulteerde aanvankelijk in nogal wat onvriendelijkheden op het veld, maar Drechtstreek kwam er voetballend nauwelijks aan te pas. De 0-2 van Hicham Bachau – na 22 minuten – was dan ook een logisch gevolg van de verhoudingen op het veld. Ondanks enkele aanvallende pogingen van de thuisclub kon Drechtstreek niet gevaarlijk worden. Zo werd de rust bereikt met een 0-2 stand. In de tweede helft, voor het eerst sinds weken weer met spits Nik Semcesen, leek er sprake te zijn van een andere wedstrijd. Drechtstreek zette nu veel druk en de wedstrijd leek te kantelen. De ploeg werd geleidelijk aan sterker en er ontstonden nu kansen aan de andere kant. Het was de net ingevallen Patrick Tukker die in de 67ste minuut de 1-2 achter doelman Raymond Klootwijk schoot, en enkele minuten later knalde invaller Jan Abaisa ook de gelijkmakende 2-2 binnen. Toen Koen Lighaam in de blessuretijd ook nog de winnende 3-2 binnenschoot, was de vreugde bij het team groot. De overwinning tegen een tegenstander die eerder in de competitie de punten pakte, was zeer welkom en Drechtstreek deed hiermee goede zaken. Coach Dennis Schoonewil constateerde na afloop dat de invallers vandaag het verschil hadden gemaakt. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen DFC in Dordrecht. Aanvang 14.30 uur. (Foto’s: Piet van Beest )