DORDRECHT – Filmtheater De Witt verzorgt een speciale filmvertoning voor Dordt in Stoom, dat komend weekend plaatsvindt. Op zaterdagavond 25 mei verandert de Kuipershaven in een Drijf-in-bioscoop. Het grootzeil van De Neerlandia dient als filmdoek voor de vertoning van Murder on the Oriént Express. Met een eigen bootje kun je in de haven voor het scherm gaan liggen. Maar je kunt ook op de kade je eigen stoel neerzetten.

 

 

Deze wereldberoemde ‘whodunnit van Agatha Christie werd in 2017 opnieuw, fris verfilmd met een sterrencast met onder meer Johnny Depp, Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Willem Dafoe en Penélope Cruz. De beelden van de stomende luxetrein Oriënt Express en de landschappen die voorbij komen zijn oogstrelend. Binnen heerst luxe en plezier bij het rijke gezelschap dat de trein bevolkt. Ook aanwezig is de besnorde detective Hercule Poirot. Hij moet in actie komen als er een dode wordt aangetroffen in de trein. De film (12+) wordt vanaf 22.00 uur vertoond, als donker is. Publiek is, met bootje of stoeltje, vanaf 20.30 uur welkom. Neem gezellig iets te picknicken mee!

 

Rondvaart
Nog een leuke tip voor tijdens Dordt in Stoom: een rondvaart maken met het Kleinschippersgilde. Dat organiseert zaterdag en zondag met een paar van zijn boten rondvaarten door de stad en over de rivier. Een unieke manier om de stad, met de Voorstraatshaven en de rivier met de langsvarende sissende stoomschepen te beleven. De sfeer van honderd jaar geleden, vanaf het water. Er zijn op beide dagen vanaf 10.00 uur ieder half uur afvaarten vanaf de Mattenkade, bij de Groothoofdspoort. Een rondvaart duurt ongeveer een uur. Meevaren kost 15 euro per persoon (cash/PIN), reserveren is niet nodig.