ZWIJNDRECHT – Na twee gewonnen wedstrijden in de bekerpoule zou Groote Lindt aan een gelijkspel genoeg hebben om de volgende fase van de bekercompetitie in het amateurvoetbal te bereiken. In de derde bekerstrijd startte de Zwijndrechtse ploeg niet scherp en geconcentreerd genoeg tegen Dubbeldam (za). Het was vanaf de aftrap onverwachts Dubbeldam wat de dienst uit maakte.

De Dubbeldammers wisten niet wat er gebeurde toen de ploeg na twintig minuten speeltijd op een 0-2 voorsprong stond. Nog voor rust repareerde Groote Lindt voor een deel de opgelopen schade. Vanuit een mooi opgebouwde aanval kon Ali Zahidi de bal goed voor het Dordtse doel krijgen, waarna aanvoerder Nasir el Arbaoui koppend het net wist te vinden: 1-2.

Na rust een aandringend Groote Lindt, dat een tiental uitstekende mogelijkheden om te scoren niet wist te verzilveren. Met nog z’n vijftien minuten speeltijd kon Groote Lindt 2-speler Lucas Vrijhof zijn debuut in het eerste maken. Helaas was de inzet gedurende tweede helft voor Groote Lindt niet genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Dankzij de verrassende winst van DHV op Oranje Wit 2 mag Groote Lindt zich toch winnaar noemen van de bekerpoule. Groote Lindt is dan ook ‘door’ in de beker en moet afwachten wat de volgende tegenstander gaat worden. Nu volledig de focus op de eerste competitiewedstrijd, waarvoor komende zaterdag één van de verwachte titelkandidaten, OSV Oud Beijerland, naar Zwijndrecht komt. Aanvang: 14.30 uur.