Actueel

reageer als eerstwo 20 okt 2021

EenVandaag filmt Dordtse voorbereiding Sintintocht

DORDRECHT – De Stichting Intocht Sint Nicolaas (SIS) heeft gekozen voor een besloten feest in de Grote Kerkstuin. Stichtingsvoorzitter Chris Hoogerwaard legde gisteren (dinsdag 19 oktober) aan de redactie van het AVROTROS actualiteitenprogramma EenVandaag uit waarom de geplande intocht op deze manier wel mogelijk is binnen de kaders van de corona maatregelen en met het oog op de korte voorbereidingstijd. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De vergunningaanvraag loopt, de financiën lijken op orde te komen en de reserveringsmodule staat gereed. Vanaf nu zijn kaarten te reserveren via www.intochtdordrecht.nl/programma. De tickets worden uiterlijk een week voor het evenement gemaild naar het betreffende mailadres van de aanvrager.

Het wordt een knallend feest van Sinterklaas geheel volgens, in overeenstemming met de Covid maatregelen die op dit moment nog gelden. Er is naast het entreeticket ook een Corona Toegangsbewijs nodig voor iedereen vanaf 13 jaar.

Er zijn drie ingangen waarvan de bezoeker er meteen bij reservering één zal moeten kiezen. Er is een inhoudelijke erg leuk programma gemaakt waarvoor afgelopen zondag door heel Dordrecht filmopnames zijn gemaakt die tijdens de intocht op zaterdag 13 november zijn te zien op enorme LED schermen op het evenemententerrein.

Reserveren voor Sints MeeSwingFeest

Op het terrein is plaats voor 4000 personen. Wie naast een ticket grijpt kan de intocht via een live registratie middels samenwerking met RTV Dordrecht zien. Hoe, wanneer en waar, dat wordt nog bekende gemaakt.

Winkelcentrum Crabbehof heeft aangegeven dat het gezien de parkeerdruk op het winkelcentrum niet mogelijk is om daar een afgesloten evenement te organiseren. In goed overleg heeft de SIS besloten zich te beperken tot het centrum en daar groots uit te pakken.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/een-besloten-feest-en-qr-codes-in-dordrecht-en-polsbandjes-in-almelo-sinterklaasintocht-door-corona-overal-anders/

 

 

 

Geef een antwoord