Actueel

reageer als eerstma 11 jun 2018

Eerste editie Dordt Fit ‘zeer geslaagd’

DORDRECHT – De deelnemende sportclubs, de binnenstadbezoekers én de organiserende organisaties POBD (Platform Ondernemers Binnenstad Dordrecht) en Dordt Sport; allemaal kijken ze terug op een zeer geslaagde eerste editie van Dordt Fit. Dat zegt POBD-bestuurslid Ruud Stellaard over het sportieve evenement dat zondag plaatsvond in de Dordtse binnenstad. (Foto’s: Thymen Stolk)

De POBD is een vereniging die als doel heeft het winkel- en horecabezoek aan de binnenstad te stimuleren. Dat doet ze door activiteiten, evenementen en projecten te helpen organiseren en financieel te ondersteunen. Zoals Dordrecht Pakt Uit, dat twee keer per jaar plaatsvindt. “We wilden daarnaast iets gaan opzetten met een nieuw thema”, vertelt Ruud Stellaard die naast zijn bestuursfunctie in de POBD een bloemenwinkel heeft in de binnenstad. “En dat is uiteindelijk Dordt Fit geworden. Het was zondag druk in de stad en de reacties van alle partijen waren zo enthousiast dat er zeker een vervolg komt volgend jaar. En ik denk dat we het dan ook nog een stuk groter kunnen gaan opzetten met meer locaties.”

Nieuw publiek

Zien sporten, doet sporten. Dat was het idee achter het nieuwe evenement. Op zes locaties in de binnenstad kon publiek kennismaken met ruim dertig zeer uiteenlopende sportverenigingen. Naast de bekendere sporten als badminton, handbal en voetbal stonden er ook wat minder bekende sporten op het programma. Zo stond er een complete klimwand in de binnenstad opgesteld en konden bezoekers kennismaken met de geheel nieuwe teamsport You.Fo, een soort combinatie van frisbeeën en hockey. “Het evenement heeft ook een nieuw publiek uit de wijde regio naar het centrum gelokt, hebben wij gemerkt. Daar profiteerde onder meer ook de horeca van mee. En die mensen zien allemaal hoe leuk het centrum van Dordrecht is en komen wellicht vaker terug.”

Uitgebreider

Als het aan de organisatie ligt, wordt Dordt Fit volgend jaar nog een stuk uitgebreider. “Dan pakken we er gewoon nog wat straten bij”, zegt Stellaard. “De potentie is er, want er zijn nog zoveel clubs die er nu niet bij waren. Ik denk dat het animo groot zal zijn als ze de positieve verhalen horen van de clubs die er deze eerste editie bij waren.”

Geef een reactie