DORDRECHT – Aan de Campanula is gisterenmiddag rond 16.30 een elektrische auto in brand gevlogen. De brandweer kwam ter plaats en zag dat er allemaal giftige stoffen al onder de wagen vandaan kwamen. Het eerste wat de brandweer deed was daarom de auto koelen. Dit deden ze zowel aan de zijkant als onder de auto, waar de accu zit. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

De officieer van dienst is opgeroepen om met de bevelvoerder een plan te maken. Omwonenden moesten ruim afstand nemen van de brand omdat de rook gevaarlijk was. Uiteindelijk is besloten een specialistisch bedrijf erbij te halen met een waterbak, waar de auto in kon. Toen het bedrijf aanwezig was, heeft deze eerst de temperatuur gemeten van de wagen. Dat was bijna 160 graden Celsius en veel te hoog om te vervoeren. De brandweer moest toen opnieuw gaan koelen.

Toen de wagen nog maar 60 graden warm was, kon hij afgevoerd worden en was het aan de Campanula weer veilig.  De komende dagen zal gekeken worden of de wagen weer gaat branden. Dan zal de container onderwater gezet worden. De wagen is total loss zijn. Binnen was ook alles weg geschroeid. Het geheel heeft een kleine drie uur geduurd.