Actueel

reageer als eerstdo 10 sep 2020

Energiecoaches Drechtse Stromen helpen besparen

DORDRECHT – Kleine aanpassingen kunnen al veel energiebesparing, extra comfort en geld opleveren. Met die boodschap gaan negen nieuwe energiecoaches van Drechtse Stromen de wijken in. Woensdag werden ze ‘geïnstalleerd’ in het bijzijn van wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid). ”Veel mensen denken: de energietransitie gaat niet over mij. We moeten het dichtbij de mensen brengen. Met elkaar staan we voor een grote klus”, aldus de wethouder, die de coaches veel succes wenste bij hun vrijwilligerswerk.

Energiecoach Wim Scharloo heeft er zin in. “Ik wil op deze manier graag een steentje bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Ik vind het een uitdaging om met mensen te kijken wat er in hun huis mogelijk is aan energiebesparing.” Vanaf zaterdag 12 september gaan de coaches aan de slag om huiseigenaren te informeren over kleine maatregelen om energie te besparen. Goed voor het milieu, voor het comfort én voor de portemonnee. Met een tochtstrip, radiatorfolie, ledlampen en ander gedrag zijn vele tientallen tot honderden euro’s te besparen. Deze acties beginnen in Crabbehof en krijgen een vervolg in inloopspreekuren, workshops en advies aan huis. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Dordrecht. Huiseigenaren die hierover een brief hebben ontvangen van de gemeente, krijgen een cadeaubon als stimulans voor de aanschaf van de energiebesparende middelen. Dit is onderdeel van de landelijke aanpak Regeling Reductie Energiegebruik.

Belangstellenden die ook aan de slag willen als energiecoach kunnen zich aanmelden via [email protected] In het najaar start een nieuwe opleiding voor energiecoaches. De energiecoaches staan op 12 september van 10.00 tot 12.00 uur in het Van Bosseplantsoen en van 13.00 tot 15.00 uur in het Van der Duyn van Maasdamplantsoen.

Geef een antwoord