DORDRECHT – De Energiesnoeier, gevestigd aan de Stationsweg 41 in Zwijndrecht, is een mooie actie gestart.  Een derde van de omzet die via energiesnoeier.nl/yfc binnenkomt gaat naar Youth for Christ Dordrecht.

In 2015 werd de Energiesnoeier opgericht door Gerard Flier. Het bedrijf helpt mensen om de energiekosten zo laag mogelijk te houden. De oprichter liep tegen het probleem aan dat veel mensen meer betalen voor hun energierekening dan nodig is. Samen met zijn drie collega’s zoekt hij alle energietarieven en aanbiedingen kosteloos uit en sluit deze af. De Energiesnoeier krijgt hiervoor een vergoeding van de energiemaatschappij.

Actie

Het idee voor de actie ontstond toen Gerard Flier contact kreeg met de initiatiefnemer van Youth for Christ Dordrecht. Hij hielp hem met zijn energierekening en het bleek dat hij aardig wat kon besparen. Omdat Youth for Christ de Energiesnoeier erg aansprak, werd besloten om een deel van de omzet te doneren aan de stichting. Youth for Christ is vooral actief in de wijken de Staart en Krispijn in Dordrecht. Met de jongerenbus biedt de stichting een veilige plek en helpt jongeren met problemen. Er kan gepraat worden met elkaar, maar ook worden er spelletjes gedaan en samen huiswerk gemaakt. Youth for Christ Dordrecht is erg betrokken bij de jongeren uit de wijken.

Meer informatie over de Energiesnoeier en de actie is te vinden op www.energiesnoeier.nl.