DORDRECHT – De gerenoveerde Engelenburgerbrug is vanmorgen even voor 10.00 uur in storing gegaan. Er kwam al vrij snel een gemeentelijke medewerker, die omriep dat er een storing was. Rond 10.30 uur was de brug echter nog niet open. Ook de zeilschepen die door de brug hadden gewild moesten wachten. Extra lastig is de storing omdat ook de Varkenmarkt momenteel afgesloten is voor herinrichting van de weg.

Projectleider van de renovatie van de Engelenburgerbrug Peter de Vet is de oorzaak van de storing een breuk in een kabel naar de verdeelkast op straat geweest. “Behalve de brug hadden enkele woningen en een horecagelegenheid vanmorgen ook geen stroom. Stedin is verantwoordelijk voor de elektra en heeft de storing in de kast verholpen. Inmiddels is de brug weer open en in werking.”

Volgens de Vet is er de afgelopen maanden geen sprake geweest van storingen. “Kort na de ingebruikname van de gerestaureerde brug een jaar geleden, waren er wel wat kinderziekten in de bediening. Die zijn inmiddels allemaal allang verholpen. Half maart van dit jaar hebben we nog de geluidsinstallatie getest. Daarvoor moest de brug verschillende malen open en dicht, wat voor enige hinder gezorgd kan hebben. Dit was via onze speciale Engelburgerbrug-app aangekondigd. Een maand geleden hebben we als gemeente het beheer van de brug overgenomen van de aannemer, omdat alles nu naar behoren werkt.” (Foto’s: Eveline van de Lagemaat)