Actueel

reageer als eerstdo 12 sep 2019

Evert Bunt beëdigd als interim griffier in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Evert Bunt is gisteren beëdigd als interim griffier in de gemeenteraad van Zwijndrecht. Hij volgt Noor Kanters op, die vanaf maandag zestien september aan de slag gaat als griffier van de gemeente Tilburg.
Evert Bunt is geen onbekende in de regio Zuid-Holland Zuid. Hij was vanaf 2003 griffier in de gemeente Graafstroom en Nieuw-Lekkerland. Van 2007 tot de herindeling in de Hoeksche Waard was Bunt griffier in de gemeente Oud-Beijerland. Samen met de gemeenteraad van Zwijndrecht gaat hij op zoek naar een nieuwe griffier. ( Foto: Gemeente Zwijndrecht ).

De gemeenteraad heeft gisteren met warme woorden, een speelse ‘motie’ over de versnaperingen tijdens begrotingsvergaderingen en een kunstwerk afscheid genomen van raadsgriffier Noor Kanters. Zij verlaat Zwijndrecht na 5,5 jaar om griffier te worden in Tilburg. Voorzitter van de raad, burgemeester Hein van der Loo, prees de griffier voor de brugfunctie die zij vervulde, zowel tussen fracties als tussen college en raad en voor de manier waarop zij met de raad naar buiten ging, de samenleving in. Zelf gaf Noor Kanters aan dat zij als griffier altijd het belang van de inwoners voorop heeft gesteld.

Geef een reactie