Actueel

reageer als eerstdo 23 jan 2020

Extra verkeersregelaars vanwege afsluiting Wantijbrug

DORDRECHT – De afsluiting van de Wantijbrug zorgt op een aantal plekken voor veel drukte in de stad. De gemeente zette al op verschillende locaties in de stad verkeersregelaars in om bij omleidingen en afsluitingen vooral in te staan voor de veiligheid van fietsers. Vanaf vandaag worden extra verkeersregelaars ingezet op plekken waar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Naast het regelen van fietsverkeer hebben deze regelaars vooral ook een preventieve werking. Het voorkomt bijvoorbeeld dat mensen door rood rijden. Daarnaast houden zij de verkeerssituatie in de gaten. Van 06.30 tot 10.30 uur en van 14.00 tot 18.00 uur staan er extra verkeersregelaars op de Noordendijk bij de Sperwerstraat en de Aalscholverstraat, op de Oranjelaan bij Stooplaan-Bankastraat, bij de spoorwegovergang Krommedijk en tussen 14.00 en 19.00 uur op de Merwedestraat bij de afrit N3.  Vanaf de start van de werkzaamheden werden er al verkeersregelaars ingezet op het Sumatraplein, Halmaheiraplein-Bankastraat, de spoorwegovergang Reeweg-Oost en op de Groenezoom.

De gemeente volgt de verkeerssituatie op de voet, kijkt of de verkeersregelaars op de juiste plekken staan en past dit waar nodig aan. Vandaar bijvoorbeeld de inzet op het kruispunt op de Merwedestraat, dat deze week een aantal keren vastliep.

Geef een reactie