VENLO – FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd in De Koel tegen VVV Venlo nipt gewonnen. Het werd gisteravond 2-3. (Foto: Stolk Fotografie)

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor de ondanks overleden Johan Neeskens. Na een sterke start van VVV scoorde Thijme Verheijen in de 6e minuut de 1-0 voor VVV. Na de goal van VVV kwamen de Dortenaren beter in het spel en dat zorgde in de 12e minuut voor de gelijkmaker door een eigen goal van Gyamfi. De wedstrijd kantelde in de eerste helf, nadat Gyamfi de rode kaart kreeg na het neerhalen van de doorgebroken van Vianen. Met 11 tegen 10 kreeg FC Dordrecht het deksel op de neus, nadat Thijme Verheijen zijn tweede goal in de 39e minuut maakte voor de Venlonaren. Dordrecht kwam in de 56e minuut op gelijke hoogte, dankzij een blunder van de keeper van VVV na een schot van Slory.

Ondanks de man meer kreeg VVV ook nog genoeg gevaarlijke kansen. Uiteindelijk in de 86e minuut gingen de Dordtenaren door een puntertje van Slory er met de drie punten vandoor. Door de winst staan de Dortenaren met 18 punten uit elf wedstrijden op de vijfde plek van de KKD. Aankomende dinsdag komt Vitesse op bezoek in Dordrecht.