DORDRECHT – Een plek waar kinderen van 0 tot 12 jaar hun talent kunnen ontdekken, leeftijdsgenootjes kunnen ontmoeten en kunnen snuffelen aan alles wat hun wijk biedt. Dat is het Festival der Verwondering: een nieuw eendaags festival in Dordrecht waar iedereen anders leert kijken naar zijn of haar omgeving. Op zaterdag 22 juni strijkt Festival der Verwondering neer op de Krajicek Playground in Crabbehof.

 

Initiatiefnemers zijn SOC, Duurzaamheidscentrum Weizigt en Speelotheek Pip & Zo. Deze editie in Crabbehof vormt de start van een reeks. Op 28 september strijkt het festival neer in Sterrenburg, en later in het jaar in Wielwijk. Pieter Jan den Hartigh, coördinator bij SOC (Samen Ontwikkelen door Cultuur), legt uit: “Samen met Weizigt en de Dordtse wijkcoördinatoren wilden we een festival opzetten waar we het volledige wijkaanbod kunnen laten zien. En kinderen de kans geven om te spelen, sporten, dansen, zingen, proeven en onderzoeken. Zo komen ze erachter wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen. Tegelijkertijd ontdekken ze wat er allemaal te doen is in Crabbehof.”

 

Er zijn tientallen gratis activiteiten tijdens het festival. Zoals een fotografieworkshop en een dansworkshop, een natuuratelier en een Pop-up Natuurmuseum. Jonge bezoekers kunnen ook een ideeënboom komen timmeren of koken met koks uit de wijk. Ook voor de allerkleinste bezoekers van 0 tot 4 jaar is er van alles te doen. Kijk voor alle info op www.pipenzo.nl/festival-der-verwondering.