Actueel

reageer als eerstwo 11 sep 2019

Frans Duijts uitsmijter van eerste Binnenvaartdagen Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Frans Duijts zorgt zaterdagavond 14 september voor het slotakkoord van de Binnenvaartdagen Zwijndrecht. Het is de eerste editie van dit leerzame en vermakelijke tweedaagse publieksevenement, maar wat de organisatie betreft het begin van een nieuwe traditie.

Piet de Bruin is de aanstichter van dit tweedaagse binnenvaartevenement. Samen met mede-organistoren Jan van Laar en Rutger Hoogerwerf wil hij de binnenvaart op een verrassende manier presenteren aan jong en oud en aan het bedrijfsleven in de Drechtsteden. Het evenement strekt zich uit over het Veerplein, Maasplein, Thorhoofd, kade Zomerlust en vervolgens het water van de Oude Maas op. Daar liggen een containerschip, een tankschip en een museumschip ter bezichtiging. Er vaart een rondvaartboot, Veerdienst 3 onderhoudt een lijndienst met het drijvende binnenvaartmuseum in Dordrecht en Imbarcazione Barone verzorgt rondvaarten door de binnenstad van Dordrecht. Partyship Ameland maakt iedere twee uur een rondvaart op de Oude Maas, door Dordtse havens en de Rietbaan in Zwijndrecht. De KNRM houdt er reddingdemonstraties en er is een flyboardshow. De plaatselijke horecabedrijven zorgen voor genoeg te eten en te drinken.

Leerlingen

Op vrijdag openen voormalig burgemeester Dominic Schrijer, nu voorzitter van Koninklijke BLN Schuttevaer, en burgemeester Hein van der Loo tussen 12.00 en 13.00 uur het evenement officieel. Deze dag worden ook de leerlingen verwacht van het Da Vinci College, het Loket, het Scheepvaart en Transportcollege en leerlingen van groep 7 en 8 van de bassischolen in Zwijndrecht en omgeving. Zij kunnen kennismaken met het bedrijfsleven dat ruim vertegenwoordigd is in pagodetenten. “Het is één van de doelen om kinderen en jongeren te interesseren voor de binnenvaart, een branche waarin volop werk is”, benadrukt Hoogerwerf. “Vermaak is er genoeg. Zo zien we binnenvaartsimulatoren, zijn er fraaie miniatuurmodellen te zien en RTV Rijnmond is aanwezig om verslag te doen. ’s Ochtends is er een dj, die middag en avond treden het Dordrechtsch Vischerschkoor, Verena de Ruijter, Amazing Stroopwafels en Joan en Wim Dalmee op.”

Entertainment

Op zaterdag ligt er ook een stoomboot aan de kade, naast de eerdergenoemde schepen. Deze dag ligt de nadruk nog meer op entertainment. Voor de kleintjes schminken en ballonnenknopen bijvoorbeeld. Een mooie combinatie is er met Lifestyle aan de Maas, het evenement waarop winkeliers zich presenteren. Voor de muziek zorgen deze dag en avond achtereenvolgens een dj, het Dordrechtsch Vischerschkoor, een djembéband, de coverband NoNotes en als afsluiter Frans Duijts.

Praktisch

Het evenement is autovrij. Een groot deel van de Ringdijk doet dienst als parkeerplaats. Er zijn verkeersregelaars en er rijden (gratis) pendelbussen naar het evenemententerrein. De toegang is gratis, voor consumptiemunten staan er op verschillende locaties automaten waar contant betaald of gepind kan worden. De Binnenvaartdagen Zwijndrecht vinden plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 september van 10.00 tot 23.00 uur.

Kijk voor meer info op www.binnenvaartdagen.nl.

Op de foto: De driekoppige organisatie van het evenement.

 

 

 

Geef een reactie