DORDRECHT – De Voedselbank Dordrecht begint, samen met De Rotary Club Dordrecht, een grote fundraisingactie. Zij hopen hiermee veel geld op te halen voor de verbouwing van de nieuwe hal van de Voedselbank aan de Edisonstraat, op het bedrijventerreintje tussen de A16 en de Laan der VN. Daar vestigt de Voedselbank vanaf eind dit jaar een magazijn en een uitgiftepunt volgens winkelmodel.

In de nu nog lege ruimte worden een kantoor, spreekkamers, personeelskantine en toiletten gebouwd. Daar is veel geld voor nodig. Bovendien betaalt de Voedselbank ruim een half jaar dubbele huur én moet alles nog worden ingericht. Daarom worden bedrijven, bedrijfsverenigingen, serviceclubs en anderen gevraagd om eenmalig een extra bijdrage te leveren. Dat kan door een sponsorpakket af te nemen, gebaseerd op een bedrag per vierkante meter. In overleg met de Voedselbank is ook een donatie in natura mogelijk.

Sponsoring kan via voedselbankdordrechtverhuist.nl geregeld worden. De link is te vinden onder het kopje ‘steun ons’. De Voedselbank Dordrecht gaat voedselverspilling tegen en helpt arme gezinnen met een wekelijks voedselpakket. Momenteel maken er ongeveer 350 gezinnen in Dordrecht gebruik van de Voedselbank. De levensmiddelen worden gedoneerd door supermarkten en ondernemers in de regio. De werkzaamheden worden uitgevoerd dankzij zo’n 190 vrijwilligers.