Actueel

1 reactieza 9 jun 2018

Gemeente haalt weesfietsen van straat

DORDRECHT – Medewerkers van Bureau Handhaving zijn donderdag 7 juni op pad gegaan om weesfietsen van de straat te halen. Het gaat om fietsen waarvan melding is gemaakt omdat ze kapot al langere tijd ergens gestald staan. Deze week werden er tien fietsen meegenomen onder ander op het Sterrenburgplein. (Foto´s: Thymen Stolk)

Volgens woordvoerder Karin Schram zijn er jaarlijks circa duizend meldingen van dit soort fietsen her en der verspreid in de stad. Ieder donderdag probeert Handhaving er zoveel mogelijk op te pikken, meestal een stuk of twintig. De fietsen worden in een aanhangwagen meegenomen naar een depot en daar wordt verder gekeken wat er met de rijwielen gedaan zal worden. Fietsen die gestolen blijken te zijn worden afgegeven bij het politiebureau aan de Overkampweg.

Vrijdag 8 juni meldde wijkagent in het Centrum, Gabi van de Koppel, op Twitter: “Binnen tien minuten vier meldingen diefstal fiets…allemaal soortgelijke….mensen in paniek en terecht boos….ziet u iets verdachts spreek ons aan wij zijn buiten…liever keer te veel melden dan niet…alleen samen lukt het.”

 

Eén reactie op “Gemeente haalt weesfietsen van straat”

  1. […] DORDRECHT – Medewerkers van Bureau Handhaving zijn donderdag 7 juni op pad gegaan om weesfietsen van de straat te halen. Het gaat om fietsen waarvan melding is gemaakt omdat ze kapot al langere tijd ergens gestald staan. Deze week werden er tien fietsen meegenomen onder ander op het Sterrenburgplein. Lees meer op :  https://dordtcentraal.nl/actueel/gemeente-haalt-weesfietsen-straat/  […]

Geef een reactie