DORDRECHT – Sinds kort kun je bij mooi weer neerstrijken op het terras van het Koetshuis bij Weizigt aan het Van Baerleplantsoen. Mensen met een beperking runnen dat terras met ondersteuning van begeleiders van Gemiva. Het is bij voldoende personeelsbezetting geopend op doordeweekse dagen van 10.00 tot 15.30 uur. Het initiatief is een uitbreiding van de activiteiten die Gemiva verricht vanuit haar werkruimte in het Koetshuis. (Foto: Stolk Fotografie) 

Het terras biedt diverse soorten thee van Het Theewinkeltje in Dordrecht, Fairtrade-koffie en vruchtensappen. Ook zijn lekkernijen uit de Fideel Bakkerij verkrijgbaar. In het monumentale Koetshuis verricht het team van Variant Het Koetshuis diverse dienstverlenende activiteiten. Deze variëren van het runnen van sociale winkel Fideel tot het onderhouden van het terrein. De cliënten worden ondersteund door een team van begeleiders, vrijwilligers en stagiaires.

Open huis

Interesse in werken met ondersteuning vanuit Variant Het Koetshuis? Dan kun je deze woensdag tussen 13.30 en 17.00 uur een kijkje achter de schermen nemen tijdens het open huis. Cliënten en medewerkers staan klaar om te informeren over wat je kunt doen. De middag is voor iedereen die geïnteresseerd is in het werk dat Gemiva in het Koetshuis doet: omwonenden, familie en vrienden van cliënten, jongeren die speciaal onderwijs volgen en hun ouders en professionals uit onderwijs of zorg. Op dezelfde middag heeft ook cadeauwinkel Gemivaria op Voorstraat 390 open huis.